Denna fruktiga och färgsprakande sallad hör sommaren till och är perfekt för en solig picknick.
Rocket, mozzarella, chicken, pine apple & raspberry vinaigrette
Ingredienser 4 port
Sallad
1 påse blandsallad
1 påse ruccola
1 ananas
1 rödlök
2 paket buffelmozzarella (vanlig mozzarella går också bra)
2 dl riven riven parmesan
1 paket kikärtor
1 paket alfa groddar
2 nävar solroskärnor rostade i havssalt
2 dl tranbär, torkade och osockrade
2 kyckling filéer
2 dl hallon
Dressing
1 dl avokado olja/ olivolja/ rapsolja
3 msk vitvinsvinäger
1 dl halvfrysta hallon
salt, peppar, honung
Gör så här:
- Stek kycklingen i olivolja
- Använd fyra djupa tallrikar alternativt en stor skål och lägg blandsallad och ruccola som bas.
- Tillsätt kycklingen, skivad rödlök, ananas, alfagroddar, kikärtor sedan parmesan och buffelmozzarella. Blanda om försiktigt.
- Mixa samtliga ingredienser till dressingen i en mixer och ringla över salladen. Ta gärna hjälp av en sprits för snyggast resultat.
- Toppa med tranbär, hallon och solroskärnor.