Tänk dig den klassiska kombinationen av fetaost, chevré, rödbetor och honung. I denna matpaj har jag samlat de absoluta favoriterna och det kan därför inte bli annat än succé.
Apple, yoghurt & honey
Ingredients (6 port)
Ingredienser:
Pajdeg:
100 g smör
3 dl mjöl (Ex: chiamjöl/ bovetemjöl/ quinoamjöl)
0.5 dl vatten
Fyllning:
4 förkokta rödbetor
1 förpackning fetaost (ca 200g)
chevré ost (ca 200g)
1 kruka färsk basilika
1 liten påse spenat
2 dl creme fraiche
1 paket philadelphia ost
1 citron (skal från 1 citron, saft från 1/2 citron)
3 ägg
2 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Topping:
Honung
pinjenötter
granatäpple
Gör så här:
Pajdeg:
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölet med smör som tärnats i bitar i en matberedare. Tillsätt H20 när degen har gått ihop.
- Tryck ut degen i en pajform och tryck till extra i kanterna och se till att den är tunn och fin.
- Nagga pajen med en gaffel och förgrädda i ugnen i ca 10-12 minuter.
Fyllning:
- Blanda creme fraiche, philadelphia ost, basilika och ägg i en skål. Pressa sedan i vitlöksklyftorna samt skal och saft av citron. Smaka av med salt och peppar.
- Skär rödbetorna i fina klyftor.
- Häll över fyllningen i pajskalet, fördela rödbetorna, smula över getost och fetaost och ringla över honung.
- Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter
- Ta ut pajen och toppa med pinjenötter och granatäpple kärnorna.
Servera med min mumsiga grönsallad med pumpa. Se recept nedan
Sidesalad med Honungsrostad pumpa
Ingredienser:
1 påse spenat
1 påse ruccola
1 rödlök
1/2 butternut pumpa
Svarta bönor 1 paket
Körsbärstomater 1 paket
2 nävar valnötter
1 granatäpple
Havssalt
Peppar
Olivolja
Honung
Dijonsenap
Balsamico vinäger
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Skala pumpan och skär i mindre bitar. Placera på en ugnsplåt och ringla över olivolja och honung. Smaka av med salt och peppar
- Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min
- Rosta valnötterna med havssalt i en stekpanna under tiden.
- Skär körbärstomaterna i två delar, skiva rödlöken och blanda med spenat, ruccola och bönor i en stor härlig skål.
- Låt pumpan svalna en aningen och häll sedan i skålen. Banka ur juvelerna från granatäpplet med hjälp av en slev och strössla över salladen.
- Ringla över olivolja, balsamvinäger salt och peppar. Toppa sedan med valnötterna
Sådärja, enkelt, gott och nytänkande. Enjoy!