Vit choklad, hallon & lakrits
Ingredienser
CHOKLADMOUSSE
200g vit choklad
2 msk mjölk
1dl strösocker
6stägg
1.5dlcrème frâiche
LAKRITSKRÄM
1.5dlgrädde
2stäggulor
0.5dlsocker
Lakritsessens äkta eller raw lakritspulver
1mskmaizena mjöl
1tsksmör
FYLLNING
4 dl hallon
100 g vit choklad.
TOPPING
Hallon
Citronmynta
Hyvlad vit choklad
Gör så här:
Lakritskräm
- Koka upp grädde och lakritspulver
- Vispa äggulor och socker och häll i grädden.
- Blanda maizena med vatten, tillsätt i grädden och värm till 85 grader. Tag av värmen och tillsätt smör, låt sedan svalna i kyl.
Chokladmousse
- Separera äggen (noggrant så att ingen gula kommer i vitan).
- Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt mjölken och hälften av strösockret.
- Ta av från värmen.
- Vispa ner en äggula i taget i chokladen och vänd sedan ner crème frâiche.
- Vispa vitorna till ett hårt skum tillsammans med resterande strösocker.
- Vänd ner chokladblandningen i den vispade äggvitan, blanda ned grovt hackad vit choklad.
- Ställ in skålen i kylen i cirka 2-3 timmar så att moussen får stelna till innan servering.
Servering
11. Varva moussen med lakritskräm och rårörda hallon i glas och toppa med hyvlad vit choklad, hallon & citronmynta.