Denna näringsrika müsli har lågt GI-värde vilket innebär förenklat att den innehåller långsamma kolhydrater. Nötterna och fröna är en bra källa till essentiella fetter, fibrer, mineraler och vitaminer. Den torkade frukten innehåller mycket C-vitamin och E-vitamin (antioxidanter). Blandningen är enkel att göra och ger en härlig start på morgonen.
Ingredienser
4 dl (ca200g) Sötmandlar
4 dl (ca 200g) Hasselnötter
2 dl Valnötter
4 dl Solroskärnor
2 dl Kokos
1 dl hela linfrö
2 dl Torkade aprikoser, gärna osockrade & ekologiska
2 dl Torkade tranbär, gärna osockrade & ekologiska
Kanel, kryddas efter egen smak ca 1-2 tsk.
- Sätt ugnen på 175 grader
- Hacka mandlar, hasselnötter & valnötter grovt.
- Blanda nötterna med solroskärnor, linfrö och kokos på en plåt med bakplåtspapper, pudra med kanel.
- Rosta i ugnen ca 5 min, rör om, rosta sedan i ytterligare 5 min.
- Tillsätt sedan tranbären och de grovt hackade aprikoserna i nötblandningen. Klart!