Mörk choklad, hallon, honungsrostade mandelspån & gräddfil
Ingredienser
CHOKLAD MOUSSE
200g (Valhrona) mörk choklad 70 %
2msk mjölk
1dl mörk muscovadosocker
6st ägg
1.5dl crème frâiche
2 msk espressokaffe
1 nypa havssalt
FYLLNING
2 dl honungsrostade mandelspån (1 dl topping)
100 g grovt hackad mörkchoklad 70%.
4 dl hallon (2dl rårörda hallon + ½ dl florsocker) (2dl topping)
TOPPING
2 dl gräddfil
Hallon
Citronmynta
Hyvlad mörk choklad.
Gör så här:
Chokladmousse
- Separera äggen (noggrant så att ingen gula kommer i vitan).
- Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt mjölken och hälften av sockret.
- Ta av från värmen.
- Vispa ner en äggula i taget i chokladen och vänd sedan ner crème fraiche.
- Vispa vitorna till ett hårt skum tillsammans med resterande sockret.
- Vänd ner chokladen i den vispade äggvitan, blanda ned grovt hackad mörk choklad + honungsrostade nötter
- Ställ in skålen i kylen i cirka 2-3 timmar så att moussen får stelna till innan servering.
Servering
- Varva moussen med rårörda hallon, toppa med en klick gräddfil, hallon, hyvlad mörk choklad samt citronmynta.