Morotcupcakes med färskost, valnötter & amerikanska kryddor
Ingredienser:
CUPCAKES
3 ekologiska ägg
2,5 dl strösocker socker
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl rapsolja
4 1/2 dl rårivna morötter
2 dl valnötter, små bitar
CREAM CHEESE FROSTING
150 g mjukt smör
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 lime, skal av 2, saft av 1
300 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
100 g smält vit choklad
TOPPING
1 dl finrivna morötter + 1 dl sockerlag
Gör så här:
Cupcakes
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
- Tillsätt rapsolja och rårivna morötter.
- Fyll smeten i muffinsformar på en muffinsplåt, de ska vara fyllda till 2/3.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
- Låt morotskakan svalna.
Frosting
- Vispa alla ingredienser krämigt.
- Spritsa över morotskakan, toppa sedan med de finrivna morötterna.