Detta var den självklara favoriten i Australien och desto bättre efter en lång löptur. Bircher müsli är ett mättande alternativ och grundreceptet kommer från the Australian Women's Weekly, vilket är en omåttlig populär receptsamling. Definitionen är egentligen "blötlagd" müsli och toppas med grekisk yoghurt, honung, bär och frukt.
Apple, yoghurt & honey
Ingredients (6 port)
5 dl oat grain
3 dl apple juice
2 green apples
1 dl almonds
2,5 dl mild yoghurt
1 dl raisin
2 tsk cinnamon
2 tsk honey
salt
Day before: Mix oat grain, juice, yoghurt, honey, salt and cinnamon and place in the fridge over the night.
Day after: Slice the apples in small bites and blend with the overnight oats, as well as the chopped almonds. Serve in bowls and top with creamy yoghurt, berries, fruit and some honey. Morning aussies!
Ingredienser (6 port)
Müsli:
5 dl havregryn
3 dl koncentrerad äppeljuice
2 gröna äpplen
1 dl hackade mandlar
2,5 dl mildyoghurt
1 dl russin
2 tsk kanel
2 tsk honung
nypa salt
Topping:
Hallon, äpple
4 dl grekisk yoghurt
honung
Dagen innan: Blanda havregryn, juice, yoghurt, honung, salt och kanel och låt stå i kylen över natten
Dagen efter: Skär äpplena i mindre bitar och häll ned i den blötlagda müslin, tillsammans med hackade mandlar. Toppa med yoghurt, bär och frukt, ringla slutligen över lite honung. Morning aussies!